Ook in het voorjaar 2019 zal er een filmdag georganiseerd worden door de Lions te Riviere. Houd deze pagina in de gaten voor meer info over de filmdag 2019. 
 
Indien u contact wil opnemen over de filmdag stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de facebookpagina vd filmdag.
 
Hieronder ziet u de tekst over de filmdag op 2018. Deze filmdag heeft €4750 opgebracht en is besteed aan sportfaciliteiten voor een van de tehuizen van Enver in Schiedam. Dank aan iedereen die bij heeft gedragen.

 

Lions Club Schiedam te Riviere organiseert op 11 maart a.s. in het Wennekerpand voor de vierde keer een LIONS FILMDAG.

Bekijk dit leuke filmpje over deze filmdag !

De opbrengst van deze filmdag wordt geheel besteed aan projecten voor ‘het vergeten kind’ in Schiedam. In samenwerking met Enver (de fusieorganisatie van FlexusJeugdplein, Stek Jeugdhulp en TriviumLindernhof) en in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind.

  


Komt allen naar het Wennerpand Schiedam op 11 maart !
Drie topfilms met veel Oscars die nu in de bioscoop draaien, muziek van een Schiedamse meidenband, lekker eten en gezelligheid voor het goede doel.
Gratis entree voor iedereen !!!

Filmkaartjes kosten slechts € 5,- per film. 

Kaartjes kopen? Email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of koop ze op 11 maart aan de kassa van het Wennekerpand.


Gedurende de dag zorgt de band Caffeine voor muzikaal vuurwerk. facebook

 caffeine 1056


Klik op de afbeelding om de trailer te bekijken.

11.00 uur - Coco

coco

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

NL gesproken

Met: Met de stemmen van: Wiebe Pier Cnossen, Thijs Overpelt, Ilse Warringa, Ara Alici, Marloes van der Heuvel.

13.30 uur - Lion 

PosterLionOscar01

De Indiase Saroo Brierley komt als 5-jarig jongetje per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn familie. Na wekenlang alleen te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt hij opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Op zijn 30ste gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij zijn familie kwijtraakte. Via Google Earth bekijkt hij elke avond de spoorlijnen naar Calcutta, totdat hij dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India. Verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis” en genomineerd voor maar liefst 6 Oscars.

16.00 uur - Three Bilboards outside Ebbing, Missouri

Met 6 oscar nominaties

Three Billboards

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildrid en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.


Niet thuis kunnen opgroeien wil geen enkel kind

In Nederland zijn meer dan 38.000 vergeten kinderen. Kinderen die je niet ziet en niet hoort, die niet in hun eigen bed slapen. In Schiedam zijn enkele huizen van TriviumLindenhof waar deze kinderen tijdelijk wonen en professioneel behandeld en begeleid worden. Het doel van deze hulp is om de gezinssituatie te ondersteunen zodat het contact tussen ouder en jongere verbetert en thuis wonen weer mogelijk wordt. Als dit niet kan wordt de jongere geholpen, afhankelijk van leeftijd en vaardigheden, in de voorbereiding op zelfstandig wonen of opname in een pleeggezin.

De woonomstandigheden zijn verre van ideaal. De wens is om deze gezelliger te maken en zo een omgeving te maken waarin de kinderen zich meer thuis en veilig kunnen voelen.
Ook willen ze vrolijke activiteiten kunnen ondernemen waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn. Schoolgenootjes kunnen leuke dingen doen of naar een sportclub gaan en dat is voor hen vaak niet mogelijk.


Kom ook en steun daarmee het Vergeten Kind in Schiedam!


MET DANK AAN

H O O F D S P O N S O R

 easy secure

  

S P O N S O R E N


logowennekercinema300dpi LogoWennekerpand

 tbvsite KomKids logo tbvsite CorrectMail  LOGOBEKGOEDnieuw1kopie 

 Logo Vetus rgb  kl MMGAdvies

 logo Nicoverken los  tbvsite logo full colour HW incl pay off

 de kansenfabriek LOGO MAGNEET ALTERNATIEF

  LOGO MAGNETO EVOQUA andes logo 002

150512 AKLAD Logo DEF1
Logo zwartwit

Stichting Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen, die een lastige kindertijd doormaken. Vergeten kinderen van 0 tot 18 jaar die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien in sobere opvangcentra met minimale speelmogelijkheden. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. 
We geven deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. We bieden vrolijke activiteiten en evenementen waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn. En we ondernemen initiatieven (bewustwording) om de situatie van deze kinderen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek.

Kijk voor meer infomatie op de website: www.hetvergetenkind.nl