Filmdag 2020

Op 1 maart 2020 organiseert Lions Club Schiedam te Riviere voor de zesde keer een FILMDAG in het Wennekerpand om geld in te zamelen voor een goed doel.

Vorig jaar was het een geweldig gezellige dag met fantastische films en – met een opbrengst van 5.000 Euro – zeer succesvol.

Dit jaar willen we de opbrengst besteden aan een Schiedams gezinshuis. In het huis wonen tijdelijk kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar – die soms uit de crisisopvang komen – samen met professionele hulpverleners. Het doel van de hulp is om de gezinssituatie te ondersteunen, zodat het contact tussen ouder en jongere verbetert en thuis wonen weer mogelijk wordt. Een veilige en prettige omgeving is voor deze kinderen heel belangrijk.
We willen helpen met een nieuwe, vrolijke inrichting. Daar is wel geld voor nodig. Helpt u mee?
De uitvoering is in handen van Enver, zij biedt jeugd- en opvoedhulp in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland.

Kom ook en steun daarmee een gezinshuis in Schiedam!

 

P r o g r a m m a: 


 

  12.30 uur: Honeyland

prijs kaartjes

honeyland

 

Genomineerd voor twee oscars. Drie jaar lang volgde een kleine crew de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, Hatidze. Ze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Een oogstrelend intiem portret.

 BEKIJK DE TRAILER


15.00 uur: Parasite

prijs kaartjes

Winnaar van vier Oscars en de Publieksprijs op International Film Festival Rotterdam 2020!

Parasite ps 1 jpg sd high 2 1746x981 c center

 Parasite draait om arm versus rijk en twee gezinnen in Seoel: de ene weinig bemiddeld en voortdurend op zoek naar manieren om wat geld in het laatje te brengen, het andere gezin is welgesteld en woon comfortabel in een chique villa in de heuvels van de stad.

Parasite is een combinatie van zwarte komedie, thriller, familiedrama en messcherpe maatschappelijke satire en beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes in mei 2019, waar de film de Palme d’Or won en de eerste Koreaanse film werd die de prijs ontving.

 BEKIJK DE TRAILER


 

Tussen de tweede en de derde film is er gelegenheid om gebruik te maken van een mediterraan buffet!

 IMG 1636   IMG 1634  IMG 1632

hoofdgerecht (keuze uit het buffet): 8,- euro

hoofdgerecht + soep of baklava: 10,- euro

soep + hoofdgerecht + baklava: 12,- euro

 


  19.00 uur: Portrait de la jeune fille en feu 

prijs kaartjes

portrait

 

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, en haar zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

BEKIJK DE TRAILER  

  

 

MET DANK AAN

H O O F D S P O N S O R


 

 easy secure

  

S P O N S O R E N


logowennekercinema300dpi LogoWennekerpand  

       tbvsite CorrectMail   MIL LOGO 

 

 

 

 

Logo Vetus rgb

 

logo ANDES

 

 


 logo Nicoverken los

 

 

 logo personal development

 

 


 de kansenfabriek LOGO MAGNEET ALTERNATIEF

         

 

robb                                tbvsite KomKids logo

 

 

                        smaak venture                                                   image001

 

 

                       LOGO MAGNETO EVOQUA